Kulisszatitkok az Új Csaj forgatásáról!

1.Max Greenfield nem akarta, hogy Schmidt egy seggfej legyen

Nem szokatlan, hogy a színészek fejleszteni akarják saját karaktereiket és új ötletekkel állnak elő. Ráadásul amikor valaki évekig egy szerepet játszik, szinte eggyé válik az általa játszott emberrel és helyette kezd el gondolkodni. Max Greenfield és a karaktere, Schmidt, a sorozat első kirobbanó szereplője volt – a közönség és a kritikusok is elismerték. Mindezek ellenére, Greenfield eleinte nem bízott annyira a szerepben és nem volt biztos benne, hogy a nézők „bírni fogják”. Ebből kifolyólag, Greenfield megkereste a producereket és elmondta nekik, hogy azt szeretné: „Schmidt lehetőleg minél kevésbé legyen egy paraszt”. Jake Kasdan producer viszont tutira akart menni a karakterrel és bízott a forgatókönyvben, így csak annyit mondott Maxnek, hogy ha nem akarja hogy egy paraszt legyen, akkor ne úgy alakítsa őt.

2. A főszerepet majdnem Amanda Bynes kapta

A sors érdekes fintora lett volna, ha Jessica Day szerepét Amanda Bynes kapja. Pedig nagyon nem sokon múlt! Zooey Deschanel, bár már szerepelt komikusi szerepben, kevéssé volt járatos ebben a műfajban, így a csatorna eleinte egy tapasztaltabb színésznőt akart keresni. Azonban amire senki sem számított, hogy Jessica Day és Deschanel szinte egy és ugyanaz lesz. A színésznő és az általa alakított karakter szervesen egybenőttek és ma már nehéz lenne elképzelni bárki mást Jessica szerepében, nem is beszélve arról, hogy Bynes ilyen természetes módon tudta volna e alakítani őt. Az egész helyzet rengeteg kérdést vet fel, többek között azt is, hogy vajon az Új Csaj sikere mennyiben köszönhető Zooeynak, akit egyértelműen imádtak a nézők.

Továbbá, mi lett volna ha a többi színész mint Johnson vagy Greenfield és Bynes között nem működött volna a kémia? Akkor az ő karrierjük sem tartana ott ahol most. De persze az is lehet, hogy pont ellenkezőleg és a sorozat még népszerűbb lenne. Nehéz megmondani.

3. Megan Fox örökre átvehette volna Zooey Deschanel szerepét

Az Új Csaj stábja okosan tette, hogy Zooey Deschanel terhessége alatt nélküle tudtak lavírozni, azonban még így is lett volna 6 epizód, amikor a színésznő hiányzik. A produckiós csapat rengeteget ötletelt, hogy mit kezdjenek a helyzettel és bár a maradék stáb simán elvitte volna a vállán a sorozatot egy darabig, a végső döntés az volt, hogy Megan Fox csatlakozzon. Sokan szkeptikusak voltak Foxxal kapcsolatban, főleg Deschanel helyetteseként, de legalább ennyien úgy vélekedtek, hogy kiváló munkát végzett. Fox karaktere, Reagan annyira egyedi és szórakoztató volt, hogy az eredeti tervhez képest jóval több szerepet kapott és tovább maradt a sorozatban a tervezettnél, sőt, az a hír járta, hogyha Zooey otthagyná a sorozatot, Fox azonnal átvehetné a helyét.