16 érdekesség Spongyabob Kockanadrágról

Készen álltok? Igenis kapitány! 

1. A Rozsdás Rákolló szakasztott mását felépítették Palesztinában.

2. Spongyabob megalkotója, Stephen Hillenburg tengertudományokkal foglalkozott mielőtt animátor lett.

3. Spongyabob eredeti neve „Spongeboy” lett volna, de ezt az elnevezést már levédette egy takarítóeszközöket gyártó cég.

4. Tom Kenny szinkronszínész héliumot szívott, hogy a legelső epizódban látható szardíniák hangját adja.

5. Stephen Hillenburg ötlete volt a „Tengerészbeszéd” című epizód. „Mindenki tiltakozott és nem használhattam sípolást, hogy a csúnya szavakat cenzúrázzam. Ezért végül egy delfin hangját használtuk.”

6. A celeb cameokat is igyekeztek kerülni és ez nagyon sokáig így is maradt. Hillenburg azért óckodott ettől, mert nem szerette volna, ha a Simpson Családhoz hasonlítják a műsort.

7. A Simpson Család „Riport-er-nő” című epizódjában Spongyabobot istenségként ábrázolják Jézus és Buddha mellett.

8. 2011-ben, egy újonnan felfedezett gombafajtát neveztek el Spongyabobról. A San Fransisco állami egyetem kutatói a gombát „Spongiforma squarepantsii”-nek nevezték el.

9. Spongyabob karakterét Jerry Lewisról és Pee-wee Hermanról mintázták.

10. Spongyabob hangját a szinkronszínész, Tom Kenny, egy korábbi karakterére alapozta, amelyet a „Rocko” című animációs sorozatban láthattunk. Kenny elmondása szerint: „ezt a hangot tartottam a legkevesebbre, nem hittem, hogy valaha haszna lesz.”

11. Spongyabob karakterének ötlete Hillenburg egy régi képregényének írásakor fogant meg. A „The Intertidal Zone” címen futó képregényt még a fősikolán csinálta, ez volt Bikini-fenék rengeteg szereplőjének első formája.

12. Hillenburg úgy pitchelte a sorozatot a Nickelodeonnak, hogy Hawaii ingben, zenélve, egy akváriummal – telis tele a főbb karakterek bábuival – ment be a stúdióba. A producerek imádták.

13. Spongyabob nevetését a delfinek hangjáról mintázták.

14. Carolyn Lawrence, Szandi Mókus eredeti hangja, rengeteg rajongói levelet kapott a börtönből – a szereplő legnagyobb rajongói tábora úgy néz ki, rácsok mögött van.

15. Roger Bumpass, Tunyacsáp eredeti szinkronja úgy hiszi, hogy Tunyacsáp igazából kedveli Spongyabobot, de ez csak néhány epizódban mutatkozik meg.

16. Barack Obama kedvenc mesehőse Spongyabob Kockanadrág, mivel ezt a mesét nézte mindig a lányaival.